Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Brza obnova kuhinje s malo truda i novca

Kuhinja je srce doma. To je prostor gdje se svakodnevno okuplja obitelj i prijatelji, gdje se odvijaju svakodnevne priče i gdje nastaju nezaboravni trenuci. Zato je važno da se u njoj osjećate dobro, da vas inspirira, očara i olakšava svakodnevne zadatke.

Brza obnova kuhinje s malo truda i novca

Ako niste potpuno zadovoljni sa svojom kuhinjom, pripremili smo nekoliko savjeta kako je uz malo truda i novca podići na viši nivo.

1. Nova boja ormarića u 6 koraka

Promjena boje kuhinjskih ormarića je jedna od najuočljivijih promjena. Možete odabrati svježe svijetle boje za otvoreniji i svjetliji izgled kuhinje ili toplije tonove za osjećaj topline.

1-korak: Skinite vrata ormarića i sve ručke i kvake.

2-korak: Uklonite sve tragove prljavštine i masnoće.

3-korak: Da bi nova boja bolje prijanjala, preporučuje se lagano obrusiti površinu ormarića kako biste stvorili grubu površinu.

4-korak: Koristite osnovni premaz. On pomaže boljem prianjanju boje i sprječava da se boje iz prethodnog premaza probiju.

5-korak: Nakon što se osnovni premaz osuši, nanesite željenu boju. Može biti akrilna, uljna ili lateks boja. Za dobru pokrivenost nanesite barem dva sloja boje.

6-korak: Nakon završetka bojenja i sušenja, preporučuje se dodati zaštitni premaz kako biste sačuvali boju i olakšali čišćenje.

2. Važni detalji

Možda se čini da su detalji u kuhinji nevažni, ali upravo oni mogu ključno utjecati na cjelokupan izgled i funkcionalnost vaše kuhinje.

Funkcionalni detalji koji će poboljšati izgled vaše kuhinje:

  • Estetske Alveusove daske za rezanje koje možete lako postaviti na sudoper. Na taj način dobivate koristan prostor za rezanje hrane, a otpaci će direktno pasti u sudoper, čime ćete održavati urednost kuhinje dok kuhate.
  • Zamijenite neprivlačne plastične posude za ocjeđivanje Alveusovim All-Round postoljem. Ovo postolje ima estetski izgled i možete ga postaviti iznad sudopera. Kada vam nije potrebno, jednostavno ga sklopite i pospremite u ladicu.
  • Zamijenite neprivlačne plastične ambalaže za deterdžente Alveusovim dozatorom deterdženta koji se ugrađuje u sudoper tako da je vidljiva samo ručka.

3. Nove ručke na kuhinjskim ormarićima

Ručke na ormarićima također utječu na izgled kuhinje. Pri odabiru novih ručki razmislite o stilu kuhinje. Želite li moderni, klasični, rustikalni ili minimalistički izgled? Važno je da se ručke slažu s cjelokupnom estetikom prostora.

Na primjer, za modernu kuhinju odgovaraju jednostavne i čiste linije ručki, dok ćete rustikalni izgled postići s ručkama složenijih oblika. Pri odabiru novih ručki obratite pažnju i na njihovu funkcionalnost, da budu dovoljno velike za otvaranje i jednostavne za čišćenje.

4. Nova kuhinjska slavina

Nova slavina je jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina za obnovu kuhinje, jer utječe na njenu estetiku i funkcionalnost. Kuhinjska slavina je često u upotrebi i često privlači pažnju posjetitelja.

Stručnjaci iz Alveusa preporučuju da pri odabiru kuhinjske slavine razmotrite četiri čimbenika: izgled, funkcionalnost, karakteristike i jednostavnost čišćenja. Široku ponudu Alveusovih kuhinjskih slavina, potražite ovdje.

5. Novi sudoper

Zamjenom istrošenog ili neestetskog sudopera sa Alveusovim sudoperom također ćete unaprijediti estetiku i funkcionalnost vaše kuhinje. Kada se radi o visokim očekivanjima u kuhinji, ne možemo zaobići Alveusove kuhinjske sudopere Cadit, izrađene od trajnog materijala Granital.

Cadit linija je popularna i zbog iznimno velikih sudopera dostupnih u pet različitih boja koje se mogu prilagoditi vašoj kuhinji ili stvoriti kontrast. 

Ako preferirate klasični izgled, provjerite popularnu liniju sudopera Line Max, izrađenih od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Ova linija također nudi iznimno duboke sudopere s glatkom površinom i ravnim linijama koje olakšavaju čišćenje.

Ako tražite sudoper koji će biti ne samo funkcionalan, već i izražajni dizajnerski element u vašoj kuhinji, svakako pogledajte premium liniju Monarch.



6. Dodajte odgovarajuće osvjetljenje

Dobro osvjetljenje u kuhinji utječe na funkcionalnost, estetiku i atmosferu u prostoru. Pazite da imate odgovarajuće osvjetljenje radnih površina kao što su radne ploče, šporet i sudoper. Energetski učinkovite LED žarulje možete postaviti ispod ormarića.

Osvjetljenje može također služiti kao dekorativni element. Odaberite svjetiljke koje se slažu sa stilom vaše kuhinje i koje mogu istaknuti određene dekorativne elemente kao što je Alveusova postaja za pranje posuđa.


7. Alveus Mix it up: stvorite jedinstvenu postaju za pranje posuđa koja odražava vašu osobnost

Koncept Alveus Mix it up omogućava vam kombiniranje različitih dizajnova, veličina, materijala, tekstura i boja. 

Najbolje od svega je što, ako se kasnije zasitite odabrane kombinacije boja Mix it Up, možete zamijeniti samo određeni detalj, kao što je boja izljevnog otvora ili slavine…

Obnova vaše kuhinje ne mora biti teška ni skupa. S ovim savjetima možete brzo preoblikovati svoju kuhinju u privlačniji i funkcionalniji prostor koji odražava vaš stil i potrebe.

Povratak na popis