Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Kako opremiti veliku kuhinju?

Alveus je pripremio vodič po prostornom rasporedu za velike kuhinje.

Kako opremiti veliku kuhinju?

Veliki prostor koji namjeravamo pretvoriti u kuhinju može biti jednako velik izazov kao i opremanje male kuhinje – uvažavanje kuhinjskog trokuta, minimalni broj koraka, vezu između pripreme hrane i čišćenja ... Postoji mnogo stvari o kojima treba razmišljati, tako da je Alveus pripremio vodič po prostornom rasporedu za velike kuhinje.

Pored toga, naš ga je odjel za dizajn dopunio smjernicama za dizajn i odabir prikladnih umivaonika, pa ćete s ovim vodičem biti vlastiti dizajner interijera!

Odabir pravog rasporeda velike kuhinje

Hoće li velika kuhinja biti otvorena, nastaviti se u dnevnu sobu i tako biti dio društvenog života doma ili će biti djelomično zatvorena i time fizički odvojena od dnevnog prostora?

Možda će biti postavljena samo uz jedan zid, ili pak u obliku slova L, U ili G, da li ćete dodati kuhinjski otok … 

Postoji mnogo mogućnosti za raspored u kuhinji.

Koju ćete odabrati ovisi o vašim potrebama i željama.

 

1. Kuhinja uz jedan zid sa ogromnim ostrvom

Kuhinja uz jedan zid, zajedno s ogromnim kuhinjskim ostrvom, idealan je izbor za velik i otvoren prostor, pogotovo ako se nastavlja u blagovaonicu i dnevni boravak.

Trenutno su posebno moderne kuhinje koje su kao okvirom okružene kuhinjskim ormarićima.

Najidealniji izgled kuhinjskog trokuta je: hladnjak na jednom kraju, ploča za kuhanje u sredini, a nasuprot njemu sudoper na ostrvu.

Imajte na umu da je idealna veličina za kuhinjski trokut između 1,2 i 2,7 metra po „stranici“. Ukupni opseg 'trokuta' trebao bi iznositi 4 do 7,9 metara.


Alveus preporučuje da si priuštite i ogroman sudoper ili kombinaciju nekoliko sudopera na ogromnom ostrvu.

Prvi funkcionalni i estetski izbor je Alveusov hit – Pure Up sudoper.

 Za ljubitelje velikih kuhinja ili za velike porodice, Alveusovi stručnjaci preporučuju sastavljanje kuhinjske stanice za pranje s kombinacijama različitih veličina Kombino kontejneri.

Kombinacijom nekoliko sudopera povećavate mokri čvor kuhinje, a time i njezinu funkcionalnost. Više sudopera preporučujemo i za prometnije kuhinje - tako da prljavo posuđe možete staviti u jedan sudoper, povrće oprati u drugom, a u trećem naliti vodu u lonce.

Možete birati između šest Kombino sudopera, koja možete međusobno kombinirati kako biste stvorili kuhinjsku 'stanicu za pranje' po vašem izboru.

 

2. Kuhinja u obliku slova L

 Jedan od najčešćih rasporeda kuhinje je u obliku slova L. Svi uređaji i kuhinjski ormari postavljeni su uz dva zida.

Ovaj raspored vam omogućava da prilikom planiranja u velikim kuhinjama zanemarite kuhinjski trokut i kuhinju rasporedite prema njenoj namjeni – dio za pranje, dio za pripremu, dio za kuhanje ...

Koji sudoper savjetuje dizajnerski tim Alveusa za kuhinju u obliku slova L?

Sudoper iz linije Rando savršeno će se uklopiti uz klasično dizajniranu kuhinju, poput popularnog rustikalnog stila.

Odlučite li se za modernu kuhinju, onda će vam najbolje odgovarati linija sudopera Stylux od nehrđajućeg čelika, obogaćena inovativnim dodacima.

 

3. U i G oblik kuhinje

Je li vaša velika porodica dinamična, provodite li puno vremena u kuhinji?

Onda će vam U-oblik kuhinje posebno odgovarati. Ovaj oblik kuhinje omogućava odličan radni prostor, puno prostora za ormare, najbolji mogući raspored radnog trokuta.

Tri od četiri zida ispunjena su ormarima, bijela tehnika je lijepo raspoređena i omogućava izvrsno korištenje prostora. Međutim, ako ste svojoj velikoj kuhinji oduvijek željeli dodati kuhinjsko ostrvo, onda ovaj dizajn nije za vas.

 Osim ako je riječ o izuzetno velikom prostoru, ostrvo u U-kuhinji može vam predstavljati smetnju pri kretanju. Stoga su kuhinje u obliku slova G dosta prikladnije za velike prostore koje želite dobro iskoristiti.

Oblik G doduše malo usporava protok kuhinje, jer imamo samo jedan ulaz i izlaz u kuhinju, ali to nadonkađuje djelomičnim ostrvom, gdje smo fizički odvojeni tijekom kuhanja, a još uvijek dio društvenog života.

Stručnjaci Alveusa preporučuju Stricto ili Quadrix sudoper za ovu vrstu kuhinje.

Linija Stricto sudopera popularna je zbog svoje funkcionalnosti.

Sudoperi Quadrix dizajnirani su za  zahtjevne korisnike, posebno velike porodice. Omogućuju puno slobode u kuhinji, ali ne na štetu elegantnog dizajna i kombinacije posuda sudopera.Bez obzira koju kuhinju odabrali - Alveus je idealan izbor za sve koji traže kvalitetan sudoper i slavinu za kuhinju! Posjetite www.alveus.ba  i odaberite svoje!

 

Povratak na popis