Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Kovinoplastika Lož je na popisu 1000 najperspektivnijih europskih poduzeća

»London Stock Exchange Group -1000 Companies to Inspire Europe » je Londonska burza (LSE) Kovinoplastiku Lož d.d. uvrstila među 1000 poduzeća, koja su nadahnula Europu.

Kovinoplastika Lož je na popisu 1000 najperspektivnijih europskih poduzeća

U izbor komisije uvrstile su se obećavajuća, brzo rastuća i najdinamičnija mala i srednja poduzeća u EU, koja u budućnosti imaju mogućnosti pridobiti financijska sredstva za svoj rast na tržištu kapitala.

LSE je pod pokroviteljstvom europske komisije, u okviru projekta Elite obuhvatio poduzeća iz svih 28 država članica EU. U manjim zemljama među koje Slovenija pripada, odabrano je njih pet. Osim Kovinoplastike Lož d.d, također su navedeni proizvodni procesi Plastika Skaza, Panvita, Esotech i SMM.

Popis uključuje mala i srednja poduzeća koja zajedno čine dvije trećine radnih mjesta u Europi i ostvaruju oko 60% dodane vrijednosti. U izboru su privatna poduzeća ona koja godišnje ostvaruju prihode od 20 do 300 milijuna eura. Prilikom odabira, Londonska burza je uzela u obzir one koje, s obzirom na njihov rast prihoda u protekle tri godine, iskaču od ostalih sličnih poduzeća.

Xavier Rolet, izvršni direktor, London Stock Exchange Group o izboru je izjavio: 

"Istraživanje pokazuje da su ta poduzeća pokretačka snaga europskog gospodarstva. U međuvremenu javni sektor i neke druge velike tvrtke nisu stvorile dodatna radna mjesta dugi niz godina, a odabrana poduzeća i dalje rastu i zapošljavaju uglavnom na području visokokvalificiranog kadra. U njima je također istaknuta inovacija, koja mladim Europljanima daje svjetliju gospodarsku budućnost koju zaslužuju. Stoga im je važno pružiti pristup do financijskih sredstava za ulaganje u razvoj, rast i širenje u budućnosti. "

Rangiranje na prestižnoj ljestvici obećavajućih europskih poduzeća za Kovinoplastiku Lož, koja od 2013. godine posluje pozitivno, predstavlja veliko priznanje i otvara nove poslovne prilike.


Više informacija o izboru na web stranici

http://www.lseg.com/resources/1000-companies-inspire-britain/glance-1Povratak na popis