Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Kuhinjske slavine: kako odabrati najprikladnije?

Kuhinjske slavine važan su dio kuhinje. Vaše svakodnevno zadovoljstvo kuhinjom u cjelini zavisi od njenog oblika i funkcionalnosti, jer je upravo kuhinjska slavina u stalnoj upotrebi u kuhinji.

Kuhinjske slavine: kako odabrati najprikladnije?

Stručnjaci Alveusa stoga savjetuju da pri odabiru kuhinjske slavine uzmete u obzir sljedeća četiri čimbenika: izgled, funkcionalnost, svojstva i čišćenje.

 


1. Izgled kuhinjske slavine

Ponosno se uzdižući iznad radne ploče, kuhinjska slavina zasigurno je element koji privlači poglede posjetitelja. 

Zbog toga je važno da stilski i estetski odgovara izgledu vaše kuhinje. 

Čini se da se slavine mogu podijeliti u dva pododjeljka:

  • prvi je materijal konstrukcije i površinske obrade, tj. mesing, nehrđajući čelik, zemljani tonovi granita i slavine u boji linije Monarch,
  • drugi je njen oblik - ravan i minimalistički naspram modernih zakrivljenih linija ili posebnih oblika za one zahtjevne.

   

Materijali i struktura površine

Kuhinjske slavine Alveus izrađene su od mesinga i nehrđajućeg čelika.


Takve su slavine izuzetno izdržljive, vječno elegantne, sjajne i jednostavne za održavanje, uz to stilski odgovaraju bilo kojem stilu kuhinje.

Možete odabrati slavinu s oštrijim i ravnijim ili modernijim zaobljenim linijama, a možda će vam se svidjeti popularni U-oblik ili posebna slavina s tušem na izvlačenje - Alveus nudi sve to!

  • Komadić prirode - granit: sve se više vraćamo prirodi, pa u kuhinjama sve češće nalazimo prirodne materijale (drvo, prirodni kamen ...).


Uz prirodne, zemljane tonove u kuhinji, možete kombinirati slavinu u pješčanom, kamenom izgledu ili slavinu u kombinaciji s prirodnim izgledom i nehrđajućim čelikom.

Kompletnu ponudu kuhinjskih slavina u kombinaciji s granitalom možete pronaći ovdje!

  • Elegancija u bojama - linija Monarch: Alveusova najprestižnija linija Monarch fascinira sve, jer nudi sve ljepote i karakteristike nehrđajućeg čelika, koje smo nadogradili posebnom obradom u još četiri boje - zlatnoj, antracitnoj, bakrenoj i bronzanoj.


Ove slavine se savršeno uklapaju u tamnu kuhinju koju svojim posebnim nijansama nadograđuju na izuzetno šik i elegantnu, a bijeloj kuhinji dodaju dašak glamura.

Preporučujemo novitet, slavinu Zina Monarch ili Slim Monarch.

Držite li se principa da je "crno uvijek u modi"?


S crnom nikada ne možete pogriješiti - čak i kada je u pitanju odabir kuhinjske slavine.

Mat crna kuhinjska slavina, u kombinaciji s još nekoliko crnih kuhinjskih elemenata ili s cijelom crnom kuhinjom, dat će vašoj kuhinji industrijski pečat.
Usudite se kombinirati crnu sa zlatnom nijansom i podići svoju kuhinju u elegantan, šik prostor. 


Oblik kuhinjske slavine:



Bez obzira koji materijal za kuhinjsku slavinu odabrali, Alveus nudi kuhinjske slavine za svaki ukus: 

Pri odabiru kuhinjskih slavina ne smiju se birati samo oči, bitna je i funkcionalnost slavine, pa predlažemo da nastavite čitati dalje.

 

2. Šta očekujete od vaše kuhinjske slavine?

Koliko god bila lijepa kuhinjska slavina, ako ne odgovara vašim potrebama, nećete biti u potpunosti zadovoljni s njom.

U Alveusovoj ponudi možete pronaći bogatu i tehnološki naprednu paletu armatura koja se odlikuje raznolikošću funkcionalnosti.

 

Kuhinjske armature na izvlečenje i tuš kuhinjske armature

Današnje su slavine visoke i daju slobodu pri rukovanju velikim posuđem.

No, često se desi da bi nam bilo lakše približiti slavinu posudi ili poprskati salatu širim mlazom vode ili tušem - zato vam u Alveusu nudimo slavine na izvlačenje, s funkcijom tuširanja ili kombinaciju obije funkcije u istoj slavini. Ovi modeli imaju oznaku P (izvlačna ručka), S (funkcija tuširanja) ili PS (obje funkcije).


  


Zbog svoje praktičnosti, slavine s tušem ili funkcijom na izvlačenje postaju sve poznatije u domaćinstvima, iako su se u početku koristile samo u profesionalnim kuhinjama.

Novost u našoj ponudi je elegantna armatura Zeos-P, koja je dostupna u modernoj crnoj ili klasičnoj bijeloj verziji. 

 

Fleksibilne i slavine koje možete montirati ispod prozora


  


Ako će vam sudoper biti ispod prozora, trebat će vam kuhinjska slavina koja se može saviti tj.skloniti kada se prozor otvara.

Alveus u svom programu nudi dva rješenja za zahtjevnije montaže ispod prozora – fleksibilnu slavinu Columba u zaobljenijim linijama ili slavinu koja se 'potopi' kada otvarate prozor - Norma.

Jednostavan pristup - ručka na vrhu


Vjerovatno vam se često desi da tokom kuharskih pustolovina imate potpuno prljave ruke, prekrivene tijestom i  sl. I naravno, trebate  vodu kako biste ih brzo oprali.

Posezanje za ručkom slavine bez prljanja pola kuhinje često je "nemoguća misija", zar ne? 

U Alveusu smo također razmatrali takve podvige. Kuhinjska slavina s ručkom na vrhu idealno je, funkcionalno rješenje.

Omogućuje brz i jednostavan pristup ručki, a na raspolaganju imate različit izbor kuhinjskih slavina, na primjer Cleo P i Cleo PS, nježni Zenit, ili možda naša nova ljepotica, trendi slavina Zina Monarch.

 

Zdravje na prvom mjestu – povezivanje filtera za vodu



Slavina Aquila namenjena je priključivanju filtera za vodu uz pomoć kojeg možete očistiti vodu od svih nečistoća koje kvare kvalitetu i okus vode za piće. 

Dvije ručice čine pristup vodi brzim i lakim. Desnom ručicom kontrolirate opskrbu hladnom i toplom vodom za svakodnevnu kućnu upotrebu, a lijevom ručicom pristupate svježe filtriranoj, čistoj pitkoj vodi.

Povratak na popis