Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Moderna ljetna kuhinja

Naučite kako možete stvoriti modernu ljetnu kuhinju prema najnovijim trendovima, u kojoj ćete uživati ne samo ljeti, već i tokom svih godišnjih doba!

Moderna ljetna kuhinja

Da li i vi volite provoditi tople dane na otvorenom?

Ako je nekada ljetni piknik značio roštilj od cigle i vreću uglja, danas su sve popularnije prave ljetne kuhinje koje nude svu udobnost i praktičnost zatvorene kuhinje tik uz vašu terasu.

Naučite kako možete stvoriti modernu ljetnu kuhinju prema najnovijim trendovima, u kojoj ćete uživati ne samo ljeti, već i tokom svih godišnjih doba!

 

1. Odredite svoj budžet 

Gledajte na ljetnu kuhinju kao na ulaganje od 20 godina ili više, jer ćete ljetnu kuhinju moći koristiti u svim godišnjim dobima ako je pametno planirate.

Ako vaš budžet to ne dopušta, planirajte godišnja proširenja ili nadogradnje ljetne kuhinje.

Tako ćete za nekoliko godina od jednostavnog šanka doći do ljetne kuhinje iz snova s roštiljem, pećnicom za pizzu, perilicom posuđa ili s čim god želite ...

Važno je da koristite trajne i kvalitetne materijale koji će vam služiti dugo vremena, iako će to zahtijevati postupnu i višegodišnju kupovinu pojedinih elemenata.

 

 2. Započnite s kvalitetnom osnovom – radnom površinom i sudoperom

Osnova je izuzetno bitna - kvalitetan vanjski pult, u koji ćete kasnije instalirati uređaje i ormariće, te sudoper bez kojeg zaista ne možete.

Roštilj je možda još uvijek privremen prve godine, ali tekuća voda i neka radna površina osnova su svake kuhinje na otvorenom.

Pri odabiru radne ploče imajte na umu neporozne i vatrootporne materijale koji će dobro podnijeti vanjske utjecaje.

U Alveusu nudimo razne sudopere koji su savršeni za ljetnu kuhinju, ali idealni su i za manje apartmane, kamp kućice, čamce ...

Nudi tri rješenja u jednom: praktičan, dubok i moderan sudoper izrađen od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika, prikladnu površinu za odlaganje i staklokeramičku ploču za kuhanje s kontrolom na dodir. Ploča za kuhanje ima dvije ringle: idealno za brzu pripremu kafe i svih ostalih delicija koje ćete moći pripremiti na vašem vanjskom šporetu.

  • Ako više volite običnu električnu ploču za kuhanje pored sudopera, onda će vrlo povoljni ugradbeni sudoperi Combi electra 100 ili 120 biti idealno rješenje za vašu ljetnu kuhinju.
  • Jedne od najpopularnijih grupa sudopera Alveus Pure i Pure UP nude izbor kvalitetnih, elegantnih i vrhunskih sudopera čistih i ravnih linija u raznim dimenzijama, koji će vašu ljetnu kuhinju iznenada podići na nivo ljetne kuhinje kojima ste se divili na Instagramu i sličnim društvenim mrežama.

  • Nemate dovoljno prostora? Sa svojim malim sudoperom Form 30, Alveus je razmišljao i o manjim prostorima ili potrebama. Uprkos maloj veličini, Form 30 odlikuju sve prednosti velikih sudopera: velika odvodna rupa, lako održavanje, elegantan dizajn i bezvremenski sjaj.
  • Za ljubitelje bezvremenskih klasika i jednostavnijih oblika, stručnjaci Alveusa preporučuju sudopere Basic 140 ili Classic PRO. Oba imaju lijepe ovalne linije, a grupa sudopera Classic PRO ima i površinu za cijeđenje uz to su dostupni i u različitim dimenzijama, čak i s dvije posude, ako je to vaša potreba u ljetnoj kuhinji.

3. Promišljen raspored ljetne kuhinje

Svakako je jedan od najvažnijih koraka u planiranju bilo koje kuhinje - unutarnje ili vanjske - njezin raspored.Ljetna kuhinja može biti još i kako lijepa - ako nije funkcionalna, njena vrijednost je znatno smanjena.

Gdje je sudoper, gdje postaviti roštilj, kako je postavljena krušna peć da se zimi možemo ugrijati pored nje, gdje je spremljeno posuđe i pribor ... 

Promišljenim rasporedom smanjit ćete broj koraka u ljetnoj kuhinji, imati hlad tokom pripreme piknika ljeti, iskoristiti svaki kutak prostora kako biste svoju ljetnu kuhinju učinili što funkcionalnijom.

 

4. Prednost lokalnom i ekološkom

Lokalni, održivi i ekološki prihvatljivi su popularni izrazi u posljednjem desetljeću koji se mogu naći u gotovo svim područjima, a moderni su i u ljetnim kuhinjama.Ali kako ih implementirati u ljetnu kuhinju?

Za početak odaberite materijale i elemente kuhinje od europskih dobavljača - Alveus je slovenska kompanija koja će se pobrinuti za mokri dio vaše ljetne kuhinje.

Sudoperi od nehrđajućeg čelika također se mogu reciklirati, što ih čini ekološkim.

Što ako svojoj ljetnoj kuhinji dodate vlastiti vrt svježih začina i povrća?

 

5. Imajući na umu udobnost

Budući da udobnih mjesta za opuštanje na vrtu nikad nije dovoljno, modni hit ovog ljeta je viseća mreža u koju dodate jastuk s uzorkom.

 Ako nemate odgovarajuće drveće, u trendu su i viseće mreže ili sjedala slična gnijezdu, koja možete kupiti samostalno.

6. Prijatno veče uz vatru

Pravi hit za produženje večeri provedenih vani kada malo zahladi je otvorena vatra.

Bila to krušna peć, čelični ili kameni kamin, vrtni kamin, otvoreni kamin, mobilni kamin ...

Uz ugodnu toplinu i nenadmašnu romantiku treperave vatre, sve vrste kamina održat će naša druženja na otvorenom čak i kad je ljeto davno prošlo.

 

7. Zelena ljetna kuhinja

Ljetna kuhinja idealno je mjesto gdje se možete prepustiti bojama.Možete odabrati nijanse koje ćete pronaći u vrtu ili možete odabrati one koje se ističu, jake i svijetle. Boja 2021. je zelena!


Kao što vidite, od ljetne kuhinje vas ne dijeli puno. Ohrabrite se i u svoje dvorište, baštu, terasu ili balkon unesite dašak ležernosti i uživajte u slobodnom vremenu vani u društvu svojih najmilijih!

Povratak na popis